Svenska
Mest sålda

-
Title:
Rutiga Kokboken - Grundkokbok Med Över 1500 Recept För Stora Och Små Hushåll
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Med nästan 1,4 miljoner sålda exemplar genom åren är Rutiga kokboken en vanlig syn i svenska kök. Noga provlagade recept, gedigen fakta, smarta tips och pedagogiska steg för steg-bilder gör boken oumbärlig i såväl studentlyan som storfamiljen. Du hittar helt enkelt det mesta du kan tänkas behöva: a...
Med nästan 1,4 miljoner sålda exemplar genom åren är Rutiga kokboken en vanlig syn i svenska kök. Noga provlagade recept, gedigen fakta, smarta tips och pedagogiska steg för steg-bilder gör boken oumbärlig i såväl studentlyan som storfamiljen. Du hittar helt enkelt det mesta du kan tänkas behöva: allt ifrån hur du gör ketchup till hur du tillagar en festlig trerättersmiddag eller fixar en matig morgongröt.<br/><br/>Nu uppdateras Rutiga kokboken med veckomenyer och inköpslistor så att du lätt kan planera dina måltider. Det finns också tips på hälsosammare mat och fler bufféförslag. Några recept har tagits bort och nya lagts till. Men en sak är säker - du kommer absolut att känna igen dig.<br/><br/>Med över 1 500 recept samlade från klassiker till moderna rätter och livsmedelsfakta är Rutiga kokboken både en fantastisk kokbok och uppslagsbok.

-
Title:
Fodmap Kokboken - 125 Recept Som Får Din Mage I Balans
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur. Uttrycket FODMAP st...
Fodmap Kokboken - 125 Recept Som Får Din Mage I Balans Bok
I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.<br/><br/>Uttrycket FODMAP står för fermenterbara oligosackarider, disackarider, monosackarider och polyol. De finns i varor som innehåller mycket fruktos, som äpplen, mango och honung, men även i mejerivaror och i lök och vitlök.<br/><br/>Lucy Whigham har en master i näringslära från universitetet i Notthingham, Storbritannien. Hon är specialiserad på olika sjukdomar och problem rörande matsmältningen och är särskilt intresserad av IBS. Efter en påbyggnadsutbildning i FODMAP vid King s College i London blev hon en av de första som applicerade FODMAP-dieten på sina patienter.

-
Title:
Min Barndoms Jul - Astrid Lindgrens Julkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerad...
Min Barndoms Jul - Astrid Lindgrens Julkokbok Bok
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerade kockar.<br/><br/><em>Min barndoms jul</em> tar avstamp i pepparkaksbak med Bullerbybarnen vid första advent och sedan följer vi karaktärer, berättelser och Astrids egna traditioner genom högtiden, med tabberas och annandagskalas, fram till att Pippi avslutar firandet med en magnifik julgransplundring. På vägen bjuds vi på oemotståndliga recept på klassiska rätter och godsaker. Fokus ligger på julen i Småland under tidigt 1900-tal, i Katthult, Bullerbyn och Junibacken och framför allt Astrids eget barndomshem Näs. Men här finns också plats för avstickare till Saltkråkan, Bråkmakargatan och Dalagatan i Stockholm, där Astrid levde större delen av sitt liv. Måltidshistorikern Richard Tellström bidrar med kulturhistoriska texter om julmat och traditioner.<br/><br/>Även mer okända berättelser om och av Astrid Lindgren återfinns här, liksom flera personliga texter där hon skriver om julen: "Min barndoms jul var den rödaste, gladaste, mest ljustindrande och pepparkaksdoftande jul man kan begära, en hederlig gammaldags jul så som den firades överallt i bondehemmen för inte så otroligt länge sedan. Att berätta om den är som att ramsa upp vilken gammal julberättelse som helst, allt det där med slakt och korvstoppning och byk och brygd och bak och hämta julgran i skogen och sätta upp julkärvar åt sparvarna och gå runt i de små stugorna med smakbitar av julmaten. Jag försäkrar att det var som en gammal julberättelse alltihop."<br/><br/>Boken är rikt illustrerad med bilder ur böckerna, privata foton ur Astrid Lindgrens arkiv samt nytagna mat- och miljöbilder på ett Näs i julskrud.<br/><br/><br/><br/>Astrid Lindgren är en av våra mest älskade författare. Fredrik Eriksson är en av Sveriges mest erfarna kockar och krögare. Han driver Långbro värdshus och restaurangen på Nationalmuseum, är gastronomisk rådgivare åt Nobelstiftelsen och har varit involverad i matutvecklingen på Astrid Lindgrens värld.

-
Title:
Knatteplock - Mat Ditt Barn Kan Äta Själv Från Sex Månader
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Knatteplock är kokboken med plockmat för barn - mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett ät...
Knatteplock - Mat Ditt Barn Kan Äta Själv Från Sex Månader Bok
<em>Knatteplock</em> är kokboken med plockmat för barn - mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett äta samma mat som resten av familjen, med anpassningar för att passa ett litet barn.<br/><br/>Boken innehåller två delar, ett inledande faktaavsnitt och en generös receptsamling där du hittar frukost, luncher och middagar, mellanmål och tillbehör. Allt är anpassat för olika åldersgrupper: 6-9 månader, 9-12 månader samt 12 månader och uppåt. Maten är till för stora som små: i <em>Knatteplock</em> hittar du oemotståndliga recept och smarta lösningar som passar hela familjen.

-
Title:
Myllymäkis Menyer - Vår, Sommar, Höst, Vinter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Tommys styrka som kokboksförfattare ligger i att omvandla de kunskaper han fått under alla år i de bästa krogköken till recept som passar perfekt i hemmaköket. Rätterna är inte onödigt krångliga, men kompromissar trots det inte med smaken. Välj bland förslagen på två- eller trerättermenyer; kanske ...
Myllymäkis Menyer - Vår, Sommar, Höst, Vinter Bok
Tommys styrka som kokboksförfattare ligger i att omvandla de kunskaper han fått under alla år i de bästa krogköken till recept som passar perfekt i hemmaköket. Rätterna är inte onödigt krångliga, men kompromissar trots det inte med smaken. Välj bland förslagen på två- eller trerättermenyer; kanske blir det pilgrimsmusslor med pumpapuré, stekt ankbröst med krämiga cashewnötter och bakad ananas med lakrits nästa gång du bjuder dina vänner på middag. Eller plocka ihop en egen meny bland de över 100 recepten.

-
Title:
Såser
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Såsen är den viktigaste komponenten för att skapa balans och harmoni i en maträtt – att laga bra såser är den smarta vägen till framgång i köket för både hemmakockar och proffs. Tommy Myllymäki visar hur du hittar rätt smak, doft, konsistens och textur på såsen för att perfekt möta upp övriga...
Såser Bok
Såsen är den viktigaste komponenten för att skapa balans och harmoni i en maträtt – att laga bra såser är den smarta vägen till framgång i köket för både hemmakockar och proffs. Tommy Myllymäki visar hur du hittar rätt smak, doft, konsistens och textur på såsen för att perfekt möta upp övriga råvaror i en maträtt. <br/><br/>I denna nyutgåva av succén<em> Såser</em>, som det senaste decenniet blivit ett självklart standardverk, hittar du förutom den första utgåvans alla klassiker – från vit - och rödvinssås, portvinssås och bearnaisesås till kalla såser, vinägretter, salsor och efterrättssåser – och även ett 30-tal helt nya såsrecept.

-
Title:
Kött, Vilt, Fågel
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker." Gourmet Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindst...
Kött, Vilt, Fågel Bok
<em> <strong>"Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."</strong> </em><br/>Gourmet <br/> <br/><br/> <em>Kött, vilt &amp; fågel </em>innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.<br/> <br/><br/>Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.<br/> <br/><br/>Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.<br/> <br/><br/> <strong>Tommy Myllymäki </strong>är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d'Or EM, 2011 silver i Bocuse d'Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut <em>Såser</em>, <em>Grönsaker </em>och <em>Fisk &amp; skaldjur</em>.<br/><br/> <br/><br/>"Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström."<br/><em>Allt om Vin </em><br/> <br/><br/>"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade <em>Såser, Grönsaker</em> och <em>Fisk &amp; skaldjur</em>."<br/><em>King Magazine </em><br/> <br/><br/>"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."<em><br/>Residence </em><br/> <br/><br/>"Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto."<br/><em>MatMagasinet</em><br/> <br/><br/> <em><br/> </em> <br/><br/>Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt. <em>Gourmet</em>
Utvalt - Svenska
Vikingatidens Mat Och Dryck - Överlevnad Och Överflöd I Okristen Tid
Vad bjöds den hemvändande nordmannen på vid hemkomsten och vilka helt andra smaker hade hans gom fått erfara under den långa färden? Vad vet vi egentligen om mat och dryck i Norden under vikingatiden...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt